20-07-2006

O Αχελώος... Το ποτάμι μας... Ένα ποτάμι που χάνεται...

Μάλιστα... έγινε και αυτό... Χτες στη Βουλή ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η"μερική" εκτροπή του Αχελώου!!!!!!! Το ΣΤΕ είχε απορρίψει το έργο τον προηγούμενο Νοέμβριο.... Σιγά που αυτό θα τους σταματούσε...

Γι' αυτό πατριώτες και όχι μόνο ..τρεχάτε!!! Τρεχάτε να προλάβετε να δείτε και να απολαύσετε το "ποτάμι" μας... Πάρτε και φωτογραφικές μηχανές και βγάλτε φωτογραφίες να το δείχνετε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας....

Ο 'ΑΣΠΡΟΣ ΜΑΣ χάνεται...

 

Μεταφέρω εδώ το κείμενο από το oneearth.gr

Επιμένει στην εκτροπή του Αχελώου


η κυβέρνηση και τη βαφτίζει μερική

ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ τα έργα της εκτροπής του Αχελώου η κυβέρνηση καταφεύγει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να παρακάμψει το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για τη μερική εκτροπή του Αχελώου που θα καταθέσει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο, που θα συζητηθεί την Τρίτη στη Βουλή. Ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς είπε : δέκα κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων η οικουμενική κυβέρνηση, η κυβέρνηση της εθνικής ενότητας και κυβερνήσεις των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, ετάχθησαν υπέρ και προσπάθησαν να γίνει μερική εκτροπή του Αχελώου. Δηλαδή, το 25% των υδάτων που χύνονται στη θάλασσα να πάνε προς τη Θεσσαλία. Διότι το καλοκαίρι ο Πηνειός δεν έχει καθόλου νερό. Δεν έχει ένα υδάτινο νεύρο η Θεσσαλία. Ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά και πρέπει να προχωρήσει.

Ε, ΑΦΟΥ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ λεφτά, τότε ας πάει και το παλιάμπελο, ή μάλλον το περιβάλλον.

ΟΜΩΣ, Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, όπως λένε οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Πέρα από το γεγονός της ακύρωσης από το ΣτΕ της Έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία των έργων του άνω ρου του Αχελώου ποταμού προς τη Θεσσαλία

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟ και περιβαλλοντικά καταστροφικό έργο θα έχει επιπτώσεις που θα επηρεάσουν μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από τον ορεινό όγκο της ΝΔ Πίνδου, την Αιτωλοακαρνανία και τη Θεσσαλία, ενώ θα θιγούν και περιοχές διεθνούς οικολογικής σημασίας.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ, όχι μόνο εξαιτίας των μη αναστρέψιμων περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης οικονομικής βιωσιμότητας του έργου, των κοινωνικών συνεπειών στη δυτική Ελλάδα, της ανορθολογικής διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της Θεσσαλίας και του ξεπερασμένου προτύπου γεωργικής ανάπτυξης της χώρας

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ένα φαραωνικό έργο που σχεδιάστηκε με πολιτικά κριτήρια και φέρεται σαν τη μόνη λύση στο αρδευτικό πρόβλημα του θεσσαλικού κάμπου, τη στιγμή που η εκτροπή είναι αντίθετη με την αναθεωρημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική, αφού θα στηρίξει εντατικές καλλιέργειες επιδοτούμενων προϊόντων με ευρεία χρήση χημικών εισροών.

ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ μορφές ορεινής γεωργίας και η ανάπτυξη του ήπιου τουρισμού, αλλά θυσιάζονται οι φυσικοί πόροι

ΑΛΛΑ η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει και μάλιστα τώρα που επικοινωνιακά η προσοχή είναι στραμμένη αλλού

 

 

Κι εδώ περνάω ξανά το κείμενο για το Άσπρο από τις πληροφορίες.....

Ασπροπόταμος (Αχελώος)

Απ τα κορφοβούνια της κεντρικής Πίνδου στα όρη Λάκμος και Περιστέρι κοντά στο Μέτσοβο και σε υψόμετρο 2000μ ξεπηδάει ο άλλοτε παντοδύναμος Αχελώος , ο πολυτραγουδισμένος στα δημοτικά μας τραγούδια Ασπροπόταμος.

Έχει μήκος 220km και είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας.

Εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος  κοντά στις Εχινάδες νήσους στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.Οι εκβολές του Αχελώου και οι λιμνοθάλασσες που δημιουργούν αποτελούν ένα μοναδικό οικοσύστημα με σημαντική οικολογική αξία και προστατεύονται από τη συνθήκη Ραμσάρ.

Σύμφωνα με το Στράβωνα ο Αχελώος παλαιότερα ονομαζόταν Θόας.

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ονομάστηκε Άσπρος ή Ασπροπόταμος πιθανότατα από τα άσπρα χαλίκια που καλύπτουν την κοίτη του ή από την άσπρη λάσπη που κατεβάζει από την ζώνη του φλύσχη έως τις εκβολές του.

Την ονομασία Άσπρος ή Ασπροπόταμος χρησιμοποιούμε ακόμη οι ντόπιοι όταν αναφερόμαστε στο ποτάμι μας. Η φράση δεν μας ξεπλένει ούτε ο Άσπρος που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά είναι χαρακτηριστική.

Η επικρατέστερη ερμηνεία για το όνομα Αχελώος αποδέχεται ως πρώτο συνθετικό του τη ρίζα αχ- ή τη λέξη αχα- που είναι σανσκριτικής καταγωγής και σημαίνει νερό (την ίδια ρίζα έχουν η Αχερουσία και ο Άραχθος) και το συγκριτικό επίθετο λώων που σημαίνει καλύτερος η ποσοτικά μεγαλύτερος.

Οι κορυφές της Πίνδου στο διάβα του Αχελώου είναι χιονισμένες μέχρι τον Ιούλιο ενώ οι πλαγιές της είναι άλλοτε απότομες και γυμνές κι άλλοτε πυκνά δασωμένες κυρίως από έλατα.

Φαράγγια, χείμαρροι, χαράδρες πλαισιώνουν στον Άσπρο στη διαδρομή του η οποία είναι πραγματικά μοναδική.Μετά τη Μεσοχώρα Τρικάλων ο Άσπρος αποτελεί το φυσικό όριο των νομών Άρτας - Τρικάλων και Άρτας Καρδίτσας ενώ νοτιότερα των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Αχελώος άλλοτε ήρεμος κι άλλοτε φουρτουνιασμένος κι αγριεμένος κυλλά αιώνες τώρα προκαλώντας θαυμασμό και δέος στους ανθρώπους.

Στην αρχαιότητα ο Αχελώος με τα ορμητικά νερά του και τις ασημένιες δίνες του λατρευόταν ως Θεός. Σύμφωνα με την μυθολογία ήταν ο σπουδαιότερος ποτάμιος Θεός, γιος του Ωκεανού (ο μεγαλύτερος από τους 3000 γιούς του) και της Τηθύος (Γαίας), πατέρας των Νυμφών και των Σειρήνων.

Ο Όμηρος τον τοποθετεί πριν τον Ωκεανό που θεωρείται η αρχή των πάντων.

Για τους Αρχαίους Έλληνες ο Αχελώος ήταν ο πατέρας όλων των ρεόντων υδάτων.

Ο Αχελώος μεταμορφωμένος σε ταύρο πάλεψε με τον Ηρακλή για την όμορφη Δηιάνειρα κόρη του Οινέα την οποία ερωτεύθηκε όταν πέρασε με το άρμα της τις όχθες του. Κατά την πάλη ο Ηρακλής έσπασε το κέρατο του Ταύρου Αχελώου και έτσι έκανε την Δηιάνειρα  γυναίκα του. Ο Ηρακλής επέστρεψε στον ηττημένο Αχελώο το σπασμένο κέρατο και σε αντάλλαγμα πήρε το Κέρας της αίγας Αμάλθειας που είναι το σύμβολο της αφθονίας.

Στις μέρες μας οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί.

Ο άνθρωπος έχει πια κυριαρχήσει στον μεγαλύτερο ποτάμιο Θεό, πολύ συχνά χωρίς κανέναν σεβασμό.

Ο Αχελώος διαθέτει μεγάλη ποσότητα νερού που κινείται κατά κανόνα με πολύ γρήγορο ρυθμό και γι αυτό το λόγο ήταν έναν ποτάμι ιδανικό για υδροηλεκτρική εκμετάλλευση.

Μετά το γεφύρι της Τέμπλας σήμερα ο Αχελώος χάνεται στα νερά των τεσσάρων τεχνιτών λιμνών -  υδροηλεκτρικών φραγμάτων (Κρεμαστών, Καστρακίου, Ταυρωπού και Στράτου), ενώ θανάσιμα θα πληγωθεί και στα μέρη μας από το φράγμα του Αχελώου στη Μεσοχώρα που είναι σχεδόν έτοιμο (228Χ106m3 ) και το φράγμα της Συκιάς - η πολυσυζητημένη εκτροπή Αχελώου (502Χ106m3 ) . Το φράγμα της Συκιάς σταμάτησε τον Νοέμβριο 2005 το Συμβούλιο της Επικρατείας, ελπίζω μόνιμα και όχι προσωρινά.

Συνολικά το υδροηλεκτρικό συγκρότημα του Αχελώου είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και λύνει εδώ και πολλά χρόνια κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το πρόβλημα του εξηλεκτρισμού της χώρας

Νομίζω όμως ότι είναι καιρός πια να αρχίσουμε να σεβόμαστε περισσότερο το περιβάλλον (το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία μας αλλά είναι δανεικό από τις επόμενες γενιές και χρέος έχουμε να τους το μεταβιβάσουμε ).

Καιρός πια να στραφούμε σε άλλες μορφές ενέργειες

Αιολική και ηλιακή

Εκεί πρέπει να στραφούμε και ν αφήσουμε τον τόπο ήσυχο

Δόξα το Θεό και τον ήλιο μας έδωσε μπόλικο και τον αέρα.

Δεν είμαι ενάντια στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του τόπου μας

Είμαι ενάντια στην ασυδοσία και στην επίδειξη δύναμης του ανθρώπινου τέρατος πάνω σ αυτό τον πλούτο με αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή του

Το ζωικό βασίλειο του Αχελώου είναι πλούσιο.

Μέχρι το φράγμα του Στράτου πέρα από την γνωστή πέστροφα Ασπροποτάμου ζουν αλλά 16 είδη ψαριών. Αλλά κι εδώ οι ανορθόδοξοι μέθοδοι αλιείας (κυρίως με δυναμίτες που πλέον απαγορεύονται αυστηρά) έχουν επιφέρει σοβαρή μείωση στο ζωικό βασίλειο του ποταμού

Εύχομαι να αγαπήσουμε και ταυτόχρονα να σεβαστούμε όλοι μας περισσότερο τον τόπο μας έτσι ώστε να τον βρουν για να τον χαρούν και να τον αγαπήσουν και οι επόμενες γενιές..

Εύχομαι ο Άσπρος μας να συνεχίσει να είναι το ΠΟΤΑΜΙ  μας..

 

Υ.Γ. Απ' ότι φαίνεται όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο ΑΣΠΡΟΣ "ΜΑΣ" θα σταματήσει να υπάρχει....

 

25-04-2006

 

Και νέες εικόνες απ΄το πάσχα στο χωριό.... Να ζηλέψουν όσοι δεν ανέβηκαν.... για να ανέβουν του χρόνου!!!!!

Έχω βγάλει και αρκετές φωτογραφίες απ' την καμάρα, τα εκκλησάκια του χωριού κ.λ.π..... Με την πρώτη ευκαιρία θα τις ανεβάσω κι αυτές!!!

14-01-2006

 

Στις Εικόνες προστέθηκε και η νέα συλλογή εικόνων απ' το χωριό μας με τον τίτλο

Δεκέμβριος 2005...

Μια Ηλιόλουστη Χειμωνιάτικη Μέρα...

Δείτε τη....

 

6-12-2005

http://www.dimosathamanias.gr

Επιτέλους και ο Δήμος μας (Αθαμανίας) απέκτησε ιστοσελίδα. (εδώ και πέντε χρόνια την περιμέναμε...)

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής με απογοήτευσε...
Την περίμενα πιο πιο γεμάτη πιο όμορφη & πιο πλούσια... Ένιωσα ότι δεν αναδεικνύεται η ομορφιά του τόπου μας...   Όχι τουλάχιστον όπως περίμενα και θα ήθελα ή όπως αξίζει στα χωριά μας...  12 χωριά αποτελούν το Δήμο μας... δέκα σειρούλες κείμενο και ελάχιστες φωτογραφίες για κάθε χωριό δεν φτάνουν... Βέβαια μ' αυτόν τον τρόπο ναι μεν δεν αναδεικνύεται η ομορφιά της περιοχής αλλά ταυτόχρονα δεν "αναδεικνύεται" και η έλλειψη υποδομών που υπάρχει...

Αλλά δεν βαριέσαι... "Μπρος στ' ολότελα καλή κι η παναγιώταινα" που λέμε και στο χωριό...
Τουλάχιστον έγινε η αρχή... Μπορεί αργότερα να εμπλουτιστεί... Μπορεί.... Μπορεί ο τόπος μας κάποτε όχι μόνο να αποκτήσει πληρέστατη ιστοσελίδα αλλά ΚΥΡΙΩΣ να αποκτήσει και τις υποδομές που δικαιούται και αξίζει... Και βέβαια τότε πολλά μπορούν να γίνουν!!! Προς το παρόν ας "βολευτούμε" (βολευόμαστε?) με ότι έχουμε ή δεν έχουμε....

3-11-2005

Πάει και τούτη η "φάση"... Τέλειωσε...  Η σελίδα ανανεώθηκε πλήρως!!!! Τώρα είναι σαν καινούρια!!!

Σχόλια παρατηρήσεις ιδέες κ.λ.π. ... ευπρόσδεκτα!!!!!

31-10-2005

Απ' ότι είδατε ήταν να μην πάρω φόρα...  Άλλαξε και η αρχική σελίδα με τις εικόνες (πήρε μορφή "συλλογών") και βέβαια άλλαξαν μορφή παρουσίασης όλες οι συλλογές!!! (Αφιέρωσα σχεδόν δύο ολόκληρες μέρες αλλά τα τελείωσα !!!) Τώρα πια πιο εύκολα (με πολύ λιγότερα κλικ) μπορείτε να απολαύσετε τις εικόνες απ' τον τόπο μας... Μόνο που για να το κάνω αυτό μίκρυνα μεγέθη και αναλύσεις στις εικόνες... Αν κάποιος από σας θέλει κάποια φωτογραφία σε καλύτερη ανάλυση ας επικοινωνήσει μαζί μου είτε με mail είτε αφήνοντας μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Βέβαια άλλαξε και η σελίδα με τα νέα... Το "κάστανο" (το εποχικό προϊόν του χωριού μας) πως σας φαίνεται?

25-10-2005

Τελικά έγιναν όλα μαζεμένα!!!!!!

Μετά το πανέμορφο βιβλίο επισκεπτών που μας χάρισε ο Αλέξης (και το λογότυπο στην κορυφή της σελίδας) μπορείτε να απολαύστε τη νέα  Φθινοπωρινή κολεξιόν με εικόνες απ' τον τόπο μας !!!

Αδειάστε το μυαλό σας απ' τις τρέχουσες σκοτούρες αφήστε το νού σας ελεύθερο και ταξιδέψτε μαζί μας...  Αξίζει τον κόπο...

Η Μεσούντα και το φθινόπωρο είναι υπέροχη!!!!!!!!

Φθινόπωρο 2005

και η πασαρέλα ξεκινάει!!!!

Βεβαίως θα ήταν μεγάλη παράλειψη και γαϊδουριά να μην αναφέρω ότι οι φωτογραφίες είναι παρμένες απ' το Θανάση Σερέτη (συχωριανό, φίλο και ξάδερφο) απ' την πρόσφατη εκδρομή του στο χωριό.

Θανάση σ' ευχαριστώ!!! Στην επόμενη γύρα θα πάμε παρέα!!!!!

 

24-10-2005

Ο Αλέξης Κατσαδωράκης έκανε την πιο όμορφη αλλαγή τελικά στο site μετά από πολύ καιρό!!!! 

Έφτιαξε το νέο Βιβλίο επισκεπτών για τα μηνύματά μας!!!!

Και δεν φτάνει που έκανε το βιβλίο μετέφερε και ΟΛΑ τα μηνύματα από το παλιό.... Τι να πω.... 

Αλέξη σ' ευχαριστώ και και πάλι!!!!   Δείτε  το!!!!

Βιβλίο ΕπισκεπτώνΓράψε κι εσύ

15-10-2005

 Άντε κατάφερα να κάνω μια μικρή αλλαγή... Άλλαξα τα αρχικά "κουμπάκια" στην πρώτη σελίδα... και κάποιες προσθαφαιρέσεις στις συνδέσεις... Πρόσθεσα νέες σελίδες αφαίρεσα κάποιες που δεν έπαιζαν πια....  Ελπίζω ο Θανάσης να μου φέρει και "φρέσκιες" φωτογραφίες απ' το όμορφο χωριό μας και να τις βάλω μέσα στη βδομάδα...

09-05-2005

Πολύ καιρό έχω να βάλω νέα στη σελίδα μας... δεν το έχω ξεχάσει ούτε την έχω αφήσει... Απλά αυτό το διάστημα είμαι γενικά πολύ πιεσμένη... δουλειές... κάποια στιγμή θα το κάνω... Ζητώ συγνώμη απ' όλους τους φίλους του χωριού μας...

Βικτωρία Γαλαζούλα

31-01-2005

Το χωριό μας εδώ και μια βδομάδα είναι πνιγμένο στα χιόνια... Το χιόνι ξεπέρασε το 1 (!!!) μέτρο... Πραγματικά καταπληκτικές εικόνες!!!!! Επίσης ο φίλος και συγχωριανός Ηλίας Γαλαζούλας μας έφερε και φωτογραφίες από το χωριό στο προηγούμενο χιόνι. Ηλία σ' ευχαριστώ!!!!!

Η Μεσούντα στα χιόνια

Μόνο που οι μόνοι που πραγματικά "χαιρόμασταν" αυτό το χιόνι και την καταπληκτική ομορφιά του τοπίου είμαστε εγώ κι ο Θανάσης Σερέτης (ναι ο γιός της Αθηνάς Γεωργάκη) που είμαστε "επισκέπτες" και "τουρίστες"...

Οι κάτοικοι του χωριού θαμμένοι μέσα στο χιόνι κοίταζαν πως θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα με τον μεγάλο χιονιά... Και δεν τους έφτανε το χιόνι αλλά μέχρι χτές (5 ολόκληρες μέρες - αν είναι δυνατόν !!!!!!!) ήταν χωρίς ρεύμα... Το τηλέφωνο κι αυτό κομμένο... Επίσης ήταν κλειστοί λόγω χιονιού όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στα σπίτια (και σε ολόκληρους μαχαλάδες) αλλά και οι δρόμοι που οδηγούσαν στα μαντριά τους.... Ευτυχώς ο κεντρικός δρόμος ήταν ανοιχτός....  Χτές είπαν ότι θα πήγαινε το ρεύμα και κάποια μηχανήματα του Δήμου ξεκίνησαν να ανοίγουν και τους δρόμους που οδηγούσαν σε σπίτια και στάνες....

Κι αυτά μιλάμε στην Ελλάδα του 2005...

Μιλάμε πραγματικά για μεγάλη πίκρα... Αυτό που παρακαλάνε όλοι είναι τουλάχιστον να κρατηθεί μαλακός ο καιρός (όσο γίνεται) για να μην το παγώσει... Αλλιώς εκεί θα είναι μέχρι το Πάσχα...  Πραγματικά δύσκολες καταστάσεις για τους μόνιμους κατοίκους του χωριού....

18-12-2004

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, για όλους!!!

Όσοι μπορείτε να πάτε στο χωριό κατά τη διάρκεια των εορτών και να περάσετε υπέροχα!!!!

Το ίδιο καλά βέβαια (όσο γίνεται δηλαδή) να περάσουμε κι όσοι δεν καταφέρουμε να πάμε!

Η διαδικτυακή κοινότητα του Δήμου Αθαμανίας απ' ότι είδα μεγαλώνει!!!!

http://www.athamaniotes.gr

Επισκευθείτε το!!!!

Ένα site υπό κατασκευή ακόμη αλλά που δίνει την αίσθηση για κάτι πολύ καλό!!! Μετά το Βουργαρέλι και το χωριό μας (Αθάνατη Μεσούντα) και το Αθαμάνιο στο διαδίκτυο!!!  (Περιμένουμε όπου να 'ναι και το δεύτερο χωριό μου την Χόσεψη - Κυψέλη)

Και βέβαια το www.athamaniotes.gr  έχει μπει και στις συνδέσεις μας... Εύχομαι μιας και βλέπω ότι είναι μια οργανωμένη και επαγγελματική δουλειά να γίνει πραγματικά ένα πολύ όμορφο και πλήρες site για το Αθαμάνιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή!!!! Τα Συγχαρητήριά μου για την έναρξη της προσπάθειας και εύχομαι να μην με διαψεύσουν οι φίλοι Αθαμανιώτες και να τα ξαναδώσω όταν το δώ ολοκληρωμένο!!!!

 

24-11-2004

Αργήσαμε λιγάκι αλλά είμαστε εδώ!!!!

Δείτε νέες εικόνες

καλοκαιρινές απ' το χωριό μας, απ' το πανηγύρι μας

 και απολαύστε την περιγραφή του χωριού μας απ' τη Χριστίνα....

 Παράκληση προς τους συχωριανούς μου:

 Όποιος έχει παλιές (ή και νέες) φωτογραφίες απ' το χωριό ή άλλο υλικό ας επικοινωνήσει μαζί μου για να εμπλουτίσουμε όσο γίνεται την σελίδα μας....

Ευχαριστώ ...προκαταβολικά!!!!

18-08-2004

Αυτοί που μου λένε ότι είμαι πεισματάρα κι ότι άμα ξεκινήσω κάτι και δεν το τελειώσω ή δεν κάνω το καλύτερο δυνατό γι' αυτό.... δεν ησυχάζω, μάλλον έχουν δίκιο... Ε από σήμερα η ιστοσελίδα του χωριού μας δεν έχει μόνο το δικό της όνομα αλλά και το δικό της χώρο....

Θα παραμείνει και ο παλιός χώρος για τους παλιούς φίλους της σελίδας... (για να τους λέει την νέα διεύθυνση, μην χαθούν!!!)

 

28-07-2004

http://www.mesounta.gr

Ναι είναι γεγονός!!!!!

Η σελίδα του χωριού μας έχει πλέον το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ!!!!!

Καλά είναι όταν είσαι φιλοξενούμενος  αλλά όπως και να το κάνουμε το δικό σου "ONOMA" έχει άλλη χάρη!!!!!!!!!

Πιο εύκολο πιο όμορφο και το κυριότερο το όνομά του:  www.mesounta.gr

Έτσι είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει όνομα ξανά !!!!

Προς το παρόν θα οδηγεί στην παλιά σελίδα στο http://www.pyrsos.gr/mesounta  η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει έτσι ώστε να μην πληρώνουμε και πρόσθετο χώρο σε server

Από σήμερα λοιπόν πληκτρολογούμε :

http://www.mesounta.gr

 

14-06-2004

Έγινε αλλαγή στη σελίδα των συνδέσεων 

Προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες σελίδες τοπικού, Αρτινού και  Ηπειρώτικου Ενδιαφέροντος.

Αν γνωρίζετε κάποια σχετική σελίδα που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογό μας παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας

Συνδέσεις

 

03-04-2004

Σ' αυτή τη σελίδα θα μπαίνουν τα νέα απ' το χωριό (όταν έχουμε), θα γράφονται οι νέες προσθήκες στο site θα μπαίνουν οι νέες φωτογραφίες κ.λ.π. Προς το παρόν όλο το site αναμορφώθηκε οπότε εδώ δεν έχει τίποτε....
Γαλαζούλα Βικτωρία
Νέα 2007 Νέα 2004-2006